7-13 EYLÜL 2009


Artık havalar soğumaya başlayacakmış. Annemiz her akşam okul çıkışı bizi mutlaka bir parka götürüyor. Saat 17:00-19:00 arasını açık hava bir yerlerde geçirmeye çalışıyoruz. Evde kaldığımız zamanlarda ise spor yapıyoruz :)

Biz ismimizi değiştirmeye karar verdik. Bundan sonra Zeynep yerine Güllü; Deniz yerine Pırlanta diye seslenmenizi istiyoruz.

Bugünlerde meslek seçimi üzerine konuşuyoruz. Zeynep dalgıç olmak istiyor. Deniz ise astronot. Annemiz ise ikimizin de yeryüzünde kalmasını istiyor. Peki yeryüzü neresi?

Çankaya Life Dergisinde fotoğrafımızı çıkmış.



“Bu yaşta gelen şöhret kişiliğimize zarar verir mi vermez mi” tartışmasına gerek yok. Biz daha doğduğumuz yıl şöhret olmuştuk ama hiç önemsemedik. Temelimiz sağlam.

Bu aralar Eti Browni Gold kek yemeye taktık. Annemiz “zararlı” olabilir diye evde yapmaya çalıştı ama maalesef aynı tatta olmuyor. Üzgünüz Anne.

Annemiz araba sürerken Zeynep çok ilgi gösteriyor. Sanırım ayakları pedala değer değmez şoför olacak Zeynep. Deniz ise daha çok trafik kuralları ile ilgili. Anne hata yaparsa hemen uyarıyor.

Bu hafta bir akşam anneannemiz, teyzemiz, dedemiz ve babaannemiz bize iftara geldiler. Annemiz çok güzel bir sofra hazırladı. Biz de yardım ettik :) Sonra birlikte yemek yedik Oyunlar oynadık. Bizim yaptığımız lego şehirlerine hayret ettiler.


Bir akşam Duru’ların evine misafir olduk. Çok güzel zaman geçirdik. Duru’nun odasındaki kaloriferin üstüne çıkıp yere atlamak, pencerenin önündeki demirlerin içine oturup bacaklarımızı aşağıya sarkıtmak gibi birbirinden heyecan verici etkinlikler yaptık.

Bir akşam Billur, annesi Lale Teyze, Selçuk Dayı ve Zafer Ağbi iftar yemeği için bize geldiler. Kalabalık sofralarda yemek yemek çok keyifli.



Bu haftaki en keyifli etkinliğimiz Burçak Teyze'nin çocuklara ve büyüklere verdiği Resim kursuna katılmaktı.



Güneş ve İpek ile birlikte Basit Ebru yapmayı öğrendik.



Burçak Teyze'nin köpeği Maya ile dost olduk.


Bir öğleden sonra bizim evde kızlar buluşması yaptık. Hande Teyze ve kızı Özge, Nimet Teyze ve kızı Nazan geldiler. Ayrıca arkadaşlarımızdan Duru ve Ezgi de anneleri olmadan bize katıldı. Toplam 7 çocuk, hiç kavga etmeden saatlerce nasıl oynanır dünya aleme gösterdik :)

Birlikte bahçe duvarlarımıza resimler yaptık.


Çalışma köşemizin duvarına annemiz çamaşır ipleri asarak yaptığımız eserleri sergileme olanağı sağladı. Gerçekten çok güzel oldu. Ayrıca Evde yaptığımız birbirinden şahane etkinliklerimizi her yerde sergiliyor annemiz. Örneğin okulda yaptığımız seramik çalışmalarımızı kapının girişine astık. Gururluyuz.

Bir akşam Anneannemize iftar yemeğine davetli idik. Babanemiz ve dedemiz, Yıldız Teyzemiz, Selim Eniştemiz, İlke kuzenimiz, Ayfer Teyzemiz, Ertuğrul Eniştemiz, Filiz Tyezemiz... tüm aile birlikteydik. Biz serviste çok yardım ettik. Annemiz bize "aferin" dedi..

Bu hafta piyano dersimizde artık Zeynep "Uç Uç Böceğim" şarkısını tek başına çalmaya başladı. Deniz biraz daha çalışacak. Bu ay sonunda Kuzen Ezgi okuluna döneceği için derslere arta vermemiz gerekecek :(

Ekonomiye can vermek için neler aldık:
Parti tırtılları filmi
Playhouse dergisi
Meraklı Minik dergisi
“Ben Neyim” kutu oyunu

1 yorum: