14-22 EYLÜL

Bu haftaki yeni kutu oyunumuzun adı "BEN NEYİM ?". Oynarken o kadar eğlendik ki :)



Annemiz bazı iftar davetlerine bizi götürüyor. Bazılarına ise götürmüyor. Seçimi iftar mekanının bize uygun olup olmadığına göre yapıyormuş. Annemizle iftara gidemediğimiz akşamlardan birinde yine Tülay Hala'lardaydık. Onların evinde o kadar çok eğleniyoruz ki Tülay Hala'nın da Tülin Abla'nın da pilini bitirebiliyoruz. Eğer Kubilay Ağbimiz evde ise o zaman keyfimiz 2 kat artıyor :)

Merkez Orduevinde kuafore gidecekmiş annem. Babamizla birlikte biz de oyun alanına gittik.



Bu hafta Kadir Gecesi kutlanıyormuş. Annemiz bize bu akşam kalbimizden geçen tüm güzel dileklerin gerçekleşeceğini söyledi :) Eve giderken önce balıkçımıza uğrayıp kocaman balıklardan aldık. Sonra eve glip hazırlanmasına annemize yardım ettik. Sofrayı kurduk. Babamız gelince hep birlikte afiyetle yedik. Biz balık yemeye bayılıyoruz :)

Bir akşam annemizin ve babamızın arkadaşları ile Halimbey Restorana gittik. Çocuk bahçesi olan yerleri seviyoruz.




Arkadaşlarımızla parkta oyunlar oynadık. Yemek saati geldiğinde yemeklerimizi yiyip yeniden oyuna koştuk. Eve dönerken "gitmeyelim" diye birazcık ağladık. Annemiz bizi tekrar getireceğinize söz verdi :)

Bu ay grip aşısı olmak gerekiyormuş. Biz de Akpol Hastanesindeki Doktorumuz Reyhan Abla'ya gidip aşılarımızı olduk. Gitmeden önce annemiz kolumuza bir krem sürdü. Galiba o krem sayesinde pek acımadı. Doktorumuz bize bir dolu hediyeler verdi. Aşıdan sonra annemiz ve babamızla birlikte yemek yemeye gittik :)

Cepa Alışveriş Merkezinde, oyun alanları, dev puzzle’lar, oyunlar ve sürpriz hediyeler ile, Looney Tunes karakterleri geliyormuş.



Sevimli, eğlenceli ve neşeli Tweety; enerji dolu, havalı ve eğlenceli Tazmanya Canavarı; zeki, güvenli, alçakgönüllü ve hep şansı yaver giden Bugs Bunny bizimle buluşmaya gelmişler. Biz de kalktık gittik. Bugs Bunny, Tweety ve Taz ile tanıştık, birlikte fotoğraf çektirip, oyunlar oynayıp keyifli bir gün geçirdik.




Ayrıca tüm aktivite alanlarında Warner Bros’un biribirinden sevimli karakterleriyle süslenmiş oyunlar oynadık, balonlar ve maskeler gibi hediyeler aldık.

Bayram sabahı biraz geç uyandık. Çabuk çabuk kahvaltımızı yapıp arabamıza atlayıp annemizin rahmetli annanesinin Haymana'daki evine gittik. Kuzenler, teyzeler, dayılar da gelince büyük bir buluşma oldu. Herkesi bir arada gördüğümüz için çok mutlu olduk :)





Dalından elma, erik ve üzüm topladık. Ağaç dalına bağlanmış salıncakta sallandık. Yonca tarlasında yapraklı yonca aradık. Annemiz bize çam ağacının dikenlerinden zincir yapmayı öğretti.

Yine bayram kutlaması için babanemize gittik. Dedemiz bize harçlık verdi. Paralarımızı annemiz biriktiriyor. Babanemiz nefis yemekler yapmış.

Annnanemizin ve rahmetli Dedemizin 40 yıllık arkadaşları var. Ali Osman Amca ve Nesibe Teyze. Bizi görünce çok ağladılar. Dedemizi çok severlermiş. 40 yıl çok uzun zaman galiba. Ali Osman Amca bize mendille tavşan kuklası yapıp oynattı. Çok eğlendik. Cebimizi de çikolata ve şekerlerle doldurdu :)

Eski bayramlarda çocuklar kapı kapı dolaşıp şeker toplarlarmış. Annemiz elimizden tutup bizimle apartmanımızı dolaştı. Çaldığımız her kapıyı açana "Bayramınız kutlu olsun" dedik. Onlar da bize şeker ve çikolata verdiler. Apartmanımızın en yaşlı dedesi bize birer tane mendil verdi :) Annemiz bizim için mendillere ismimizi işleyip saklayacakmış..

Kubilay'ın doğum günü imiş. Onun için Princess Lillifee Muffin pişirdik. Keki biz çıptık. Kalıplara biz döktük.


Fırında annemiz pişirdi. Şekerlemesini biz hazırladık. Muffinlere biz sürdük. Üstlerini biz süsledik. Kubilay onun için yaptığımız pastacıkları çok beğendi. İyi ki doğdun Kubilayyyy :)

Armada alışveriş merkezinde "Türk ve dünya tarihinden ünlü insanlara ait balmumu heykel sergisi" var. Annemiz bizi bu sergiye götürdü. İçerisi biraz karanlık. Tüm heykeller gerçek gibi. Ordaki bir rehber ağbi bize tüm heykelleri tanıttı. Kimdir, ne iş yapar, nesi ünlüdür gibi detaylar verdi.



Biz en çok Atatürk'ü sevdik. Annemizin çok sevdiği Şair Nazım Hikmeti, Rock'n Roll kralı Elvis Presley'i, annemizin hayran olduğu Leonardo Da Vinci'yi tanımış olduk.

Tülay Hala, Tülin, Kubilay ve annemiz ile Hacı Arif Bey Lokantasına yemeğe gittik. akvaryumlardaki dev balıkları izledik.

Havuzdaki yüzlerce kaplumbağaya yem verdik. Oyun salonunda resim yaptık. Yemeğimizi da afiyetle yiyip evimize geldik :)

Acity Alışveriş Merkezinde tüm masal kahramanlarının heykellerinden oluşan bir sergi açılmış. Heykeller Bekap Keklikoğluna aitmiş.Biz de gittik.





O kadar sevimliydiler ki. Hepsi ile tek tek poz verdik :)

Annemiz bize bir defter almış. Üzerinde "elyazısı" denen bir takım yazılar var. Okula hazırlık için gerekliymiş. Biz sevdik :)

Annemizin bir arkadaşı bize renkli çubuklar getirdi. Bunlarla değişik şekiller yapıyoruz. Üçgen, dörtgen, beşgen ve altıgen yapmayı öğrendik.

Ankamall alışveriş merkezindeki Sanatoli Sahnesinde Sincap Sinsin adlı çocuk oyununu izlemeye gittik. Zeynep'in sınıf arkadaşı Duru ve annesi de bizimle geldi.


Oyun çok komikti. O kadar güldük ki. Ama güzel şeyler de öğrendik. Örneğin "Ormanlarımıza sahip çıkalım" , "Ağaçlara ve hayvanlara zarar vermeyelim"..

Kentimize yeni bir alışveriş merkezi açılmış. İsmi ViaLife.



Bizim için Joker Mağazası var. Yemek katında da Joker oyun alanı var. Yaşasın.

Bu hafta Lunaparka gittik. Atlı karıncaya bindik.




Tek biletimiz olmasına rağmen görevli ağbi bizi 2 kere bindirdi.

Bayram alışverişi olarak evimize çikolata aldık babamızla. Kendimize de yeni oyuncaklar aldık. Deniz, Barbie Bebek Bakıcısı; Zeynep Miniş beğendi.

Bu hafta "oyunevi"ndeki "drama" dersimize başlamadan önce manyetik tangramlarla resim çalışması, sonra hikaye yazma etkinliği yaptık.




Önümüzdeki kapalı duran kartları sıra ile açtık. Her açılan karta bakıp birer cümle ile hikaye oluşturduk. Eğitmenlerimiz yaratıcı zakemıza hayran oldular :)


Bu aralar en çok kullandığımız tekerlemeler :

Benimle oynamak isteyen elime mum diksin
Kale kule kapaniyor
Elini çeken oynamııııııyor

Arkada kalan çürük domates

Dolapta pekmez
yala yala bitmez
Ayşecik cik cik cik
Fatmacık cık cık cık
Sen bu o-yun-daaaaan çık

O piti piti
karamela sepeti
terazi lastik cimnastik
biz size geldik bitlendik
hamama gittik temizlendik
dik dik dik
pijamanı dik

2 yorum:

  1. Adsız25.9.09

    Sitenizi fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum.Bu haliyle daha cici olmuş sanki.Ben de 5 senedir Ankara'da yaşıyorum.Ama burada gezilecek görülecek yerleri bilemiyorum.Tabi sizin gibi aktif olmam mümkün değil.4 yaşında bir oğlum ve 2 ayını tamamlamak üzere olan bir kızım var.Sizden çok şey öğreniyorum.Ayrıca montessori grubundan da sizi takip ediyorum.Ama vaktimin darlığı yüzünden pek internete giremediğimden montesori maillerini sadece okumakla yetiniyorum.Düzenimizi oturtunca daha aktif olmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Hepimizin birbirimizden öğreneceği ne çok şey var. Sevgiler..

    YanıtlaSil