12-18 EKİM 2009



ETİ Çocuk Tiyatrosu, 2009–2010 sezonunu Eylem Canpolat ve Mine Özgen tarafından uyarlanan ve Ünsal Sicilli’nin yönetmenliğinde sahnelenen “Pinokyo” oyununuyla açtı.


 
"ETİ Çocuk Tiyatrosu’nun sergileyeceği oyun, eğitici olduğu kadar eğlenceli de. Pinokyo, marangoz ustası Gepetto’nun yaptığı kuklanın gerçek bir çocuk olma hayaline ulaşmasını konu eden dünya klasiklerinden. Her yalan söyleyişinde burnu uzayan, Mavi Peri tarafından ancak yalan söylemeyi ve bencilce davranmayı bıraktığında gerçek bir çocuğa dönüştürülecek olan Pinokyo’nun öyküsü çocuklara önemli öğretilerde de bulunuyor."



Ankara Turnesi başladığında annemize gelen davetiyeler sayesinde biz de seyrettik. Gerçekten çok ama çok güzel bir oyundu. Çıkışte bir de hepimize ETİ PUF PASTİ hediye ettiler :) Afiyetle yedik.. Çok teşekkürler ETİ...

Geçen yıl hafta sonlarımızı birlikte geçirdiğimiz Burcu Abla'mız okul sezonun başlaması ile bilikte yeniden hafta sonlarında bize gelmeye başladı. İlk iş olarak tüm oyuncaklarımızı ve faaliyetlerimizi düzenledik.

Bu kadar çok Barbie bebeğimiz olduğunu hiç fark etmemişiz.. Nerdeyse buraya koyduğumuz kadar Barbie bebeği oyuncağı olmayan çocuklara gönderdik. Bir daha başka Barbie almayacağımıza söz verdik..

Bu hafta okul arkadaşımız Duru'nun annesinin işleri nedeni ile hemen her akşam Duru bizimle birlikteydi.


Birlikte Drama dersimize gittik, evimizde faaliyetler yaptık.

Bu hafta "Çirkin Prenses ile Şişko Prens" adlı çocuk tiyatrosunu seyrettik.





Çocuklara operayı sevdirmek için sahnelenen "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" adlı çocuk operasını izledik.


Bu oyunların her birini geçen sene de 3-5 kez izlediğimiz halde yine büyük keyif aldık.


Mc Donald's gidip hamburger yedik.


Sünger Bob'un en iyi arkadaşı Deniz Yıldızı Patrickli oyuncaklardan seçtik.


Kindyroo Okulumuzdaki öğretmenlerimiz Ersin Ağbi, Derem Abla ve Ayşegül Abla'nın doğum günümüzde hediye ettiği Baloncuk Makinemizle çok eğlendik.




Parmak kaslarımızı geliştirmek için tavsiye edilen bir dolu oyunlar oynadık.

Bir günü babanemiz ve dedemiz ile geçirdik.

Bize çok güzel ev terlikleri almış babanemiz. Çok beğendik.

Arca'nın annesi, Karamela Pasta Evi'nin sahibi Banu Teyzemizin bize hediye getirdiği harika bir inek desenli süt fincanı ve içindeki nefis çikolataları görünce bayram ettik.

Banu Teyzeye söz verdiğimiz için her akşam bu fincanla sütlerimizi içtik :)


Aaaa..bir de... Pazar aksam ustu Vişneliğe gittik. Hava çok güzeldi. Önce uzun uzun parkta oynadık sonra da Vişne Kurdunda.. Yemeğimizi de yiyip evimize döndük..

Bu hafta bir sabah Zeynep kusarak uyandı. Bir gün Denizin ateşi çıktı. Bir sabah Zeynep ishal oldu. Bu dönemler içinde bir gün annanemiz bize geldi. Bir gün annemiz izin alarak bize baktı. Biz hasta olunca hiç okula gitmiyoruz. Siz de hasta çocuklarınızı okula göndermeyin lütfen.. Annemiz "Domuz Gribi" konusunda bize neler yapmamız gerektiğini anlattı. Şimdi ellerimizi daha sık ve daha köpük köpük yıkıyoruz.

Bu hafta neler aldık..
-Dora Kaşif Dergisi
-Büyük boy "My Little Pony" seti
-Ponyville Neşeli Set
-Ponyville Doğum Günü Partisi
-Ponyville Oyun Seti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder