PRATİK MATEMATİK


Nisan 2015 İstanbul programımızı yaparken, çocuklarımın mutlaka katılmasını arzu ettiğim Pratik Matematik Grubu ile iletişime geçtim. Bizim İstanbul'da olacağımız tarihlerde 5. Sınıf öğrencileri için bir programları olmadığını ancak çocukların programı tanımaları açısından 3. sınıf öğrencileri ile birlikte planlanan bir etkinliğe misafir olabileceğimizi bildirdiler.

Bu etkinlik, Boğazın en güzel yerlerinden birisi olan ve 1980 yılından bu yana çocuklara kültürel ve sanatsal değerleri öğretmeyi ilke edinen "Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi"nde Sadberk Hanım Müzesi'nde idi.

Yaklaşık 1 saat süren etkinlik süresince çocuklar, belli bir kurgunun içinde, tekerlemeler eşliğinde müzede yer alan eserleri buldular.. Buldukları eserlerle ilgili kağıtlarda yazılı soruları yanıtlayıp gizli şifreyi çözdüler..
Bu oyundaki hedef, çocukların hem matematik bilgileri geliştirmek, hem de müzede sergilenen eserler hakkında bilgi edinmek..

Çocukların hem faydalı ve hem de eğlenceli zaman geçirmesi açısından çok beğendiğimiz bu etkinliklerin Ankara'da da olmasını çok istiyoruz :)

İstanbul'da yaşayan şanslı aileler için iletişim bilgileri linkte: http://www.pratikmatematik.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder