OYUNCAK YAPALIM

Denizimin öğretmeni, çocuklara evde oyuncak yapmalarını ve yaptıkları oyuncakları sınıfa getirerek birlikte oynamalarını istemiş.
Evimizdeki malzemeleri ortaya döküp neler yapabileceğimizi düşündük.
Deniz, bir karlar prensesi ile o prensesin gökyüzündeki evini yapalım dedi.

Bebek için, daha önce hiç kullanmadığımız bir tahta kaşığı kullanmaya karar verdik. Deniz, kreşte, kaşıktan bebek yapmayı öğrendiği için bu konuda benim desteğime ihtiyacı olmdı. Kaşığın sırtına çıkartma albümünden gözler yapıştırdı. Dudakları ise, yine çıkartma albümündeki simli bir kalbi keserek oluşturdu. Şönil iplerden beyaz renkli olanı kaşığa dolayıp kolları yaptı. Uçlarına iki düğme geçirip elleri oluşturdu. Eski bir bebek elbisesini giydirdi. Boynuna bir kuş tüyü doladı. Saçları için ise eski bir kağıt poşetinin tutacak kısımlarını kesip tek tek ayırdı ve kaşığın tepesine yapıştırdı. Oldukça şirin bir bebek oldu :)

Karlar prensesinin gökyüzündeki evi için evimizdeki parça kumaşlardan desenler seçti. Bir kağıda büyük bir bulut çizdi. Bunu kalp olarak kullanıp bulut evi oluşturduk. Sonra bu buluttan yağan yıldızlar için kumaşlar seçtik. Kumaşları kesme işini ben yaptım.

Bu buluttan yıldızları nasıl yağdıralım diye düşünürken simli bir kurdela bulduk. Bulutun üzerine iki tutacak yer yaptık. Deniz, geri kalan kurdelayı üçe bölüp buluta yapıştırdı. Bu üç kurdelanın üzerinde de renk renk yıldızları yapıştırdı.

En son hem bulut evin hem de yıldızların üzerine, minik renkli ponponlar yapıştırdı. Şimdi "Karlar Prensesi", "Gökyüzündeki Evi"nde mutlu mesut yaşıyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder