KÜÇÜK HAMAMBÖCEĞİ MARTİNA

Küba Çocuk Tiyatrosu Küçük Arı Kovanı "La Colmenita"

Küçük Hamamböceği Martina "La Colmenita"nın ilk kez 1997 yılında sahnelediği en büyük müzikallerinden biridir. Yaşları 5 ile 15 arasında değişen 17 çocuktan oluşan, Küba Cumhuriyeti'nin gözbebeği bir çocuk tiyatrosu. Oyun bu çocukların çaldıkları ve söyledikleri Küba müziği ve şarkıları eşliğinde sergileniyor..
Oyunun konusu:
Küçük Hamamböceği Martina hayvanlar alemindeki bütün erkek canlılar tarafından kuşatılmıştır. Bu canlılar arasında özellikle ön plana çıkanlar bir köy horozu, inatçı bir keçi, kabadayı bir ayı ve bir Meksika faresidir…Martina ise her birini geri çevirmektedir. Sonra, küçük zenci Ratoncito Perez çıkagelir (Küba tiyatrosunun bütün zamanlardaki en sevilen karakterine bir saygı ifadesi olarak) ve Martina’nın kalbini kazanır.
Düğün yapılır, yeni evli çift balayına gider…Bir gün, küçük hamamböceği Martina pazara gittiğinde, ratoncito saksının içindeki bir soğanı almaya çalışırken saksının içine yuvarlanır. Diğer “aşıklar” da ona yardım etmeye çalışırlar ve saksının içine düşerler. Bu sırada bütün kovan, ormandaki küçük hayvanlar ve fantazi dünyasının küçük üyeleri olarak ağlamaktadırlar. Martina Doktor Tavşan’ı çağırır ama Doktor Tavşan küçük fareyi kurtaramayacağını söyler, küçük fare ölecektir! Herşey bu şekilde sonra erecek gibi görünürken, küçük bir çocuk çıkagelir ve bir çocuk masalının bu şekilde sona eremeyeceğini kanıtlarcasına, izleyicilerin de yardımıyla Doktor Tavşan’ın küçük fareyi kurtarmasını sağlar. Kurtuluşun coşkusuyla Ana Kraliçe bir şarkı söylemeye başlar:
“Büyüsün şefkat! Yaşasın mutluluk! ve güzel fantezi dünyası, her zaman bir masal bulunur, çocukların yeniden hayal etmelerini sağlayacak”.

Not:
-Girişte çocuklara hediye edilen masal kitapları çok güzeldi..
-Oyun olağanüstü idi.. Oyunun başlama saati 20:00 olması nedeni ile pek çok çocuğun uykusu geldi ama yine de izlemek için büyük çaba harcadı hepsi..
-İlk kez bir temsili 4. sıradan izlemek zorunda kaldık. Bunun nedeni ise malesef Çankaya Belediye Başkanı ve misafirlerinin (hemen hepsi kocaman yetişkin insanlar) ilk 3 sırada oturup çocuk tiyatrosu izlemeleri idi!!!
-Üstelik temsil için seçilen salon çok havasız ve çok küçüktü.. Çankaya Belediyesinin gerçekleştirdiği orgaznizayonlarda daha profesyonel olmaya çok ama çok ihtiyacı var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder