16-22 KASIM 2009



Bu haftaki alışverişimizde "Prenses" dergisi aldık. İçinden çıkan malzemelerle kendiniz taç yaptık :)






Bu haftaya Zeynep hasta başladı. Ateşi genel olarak 38 dereceyi geçmedi. Kuru bir öksürüğü var ama burun akıntısı yok. Halsizlik de çok şükür. Hatta enerjisi tam gaz.
Doktora tabi gittik. Akpol Hastanesine gittiğimizde bizden başka 3 çocuk daha vardı ve hepsinin durumu Zeynep'ten kötü görünüyordu. Doktor Ahmet Ağbi iyice muayene etti. Kulak temiz.. Ciğerler temiz.. Boğaz.. hımm..iyice açman lazım Zeynep.. Zeynep annesinin kulağına "burdan çıkınca bana hediye alacak misin ?" dedi. Sonra ağzını kocaman açtı. Çok şükür boğaz da temiz. "Soğuk algınlığı" teşhisi ve 1-2 ilaç ile evimize yolladılar bizi. Eve gitmeden önce ise markete gidip hem Deniz'e hem Zeynep'e yeni dergiler almayı ihmal etmedik tabi ki.

Zeynep her zaman olduğu gibi her fırsatta resim/çizim yapmaya devam ediyor :)


Tülay Halamız, biz daha bebekken, "diş buğdayı partimiz" için bize süslü püslü elbiseler almış. Annemiz bunları bizim için saklıyor. Bu hafta elbiseler elimize geçince hemen bebeklerimize giydirdik :)


Zeynep, annemizin eşyalarına bayılıyor. İşte şimdi de annemizin çizmelerini giymiş :)


Annemiz salata yaparken kullanacağı limonun kabuğunu soyup bize verdi. Geçenlerde Tvde görmüştük. Hemen o proğramdaki abla gibi, bu kabuğu sarmalayıp limon çiçeği yaptık :)


Bu hafta annane ile evde deney yaptık. Bir suya attığımız malzemelerle suyun nasıl renk değiştirdiğini, kağıdın ne kadar sürede ıslandığını, kağıt üzerindeki yazılara ne olduğunu izledik..


Fasulyeleimizi her gün sulamaya devam ediyoruz. Fasulyelerimiz nerdeyse ağaç olacaklar :)



Dr.Oetker yeni bir ürün çıkarmış. Annemiz de hemen almış. Biz de hemen denedik ve çok beğendik..




Bu ara Deniz çok değişik rüyalar görüyor. Bir sabah rüyasını şöyle anlattı..
"Rüyamda insanlar terslermiş. Yani ayakları havada duruyor ve elleri üzerinde yürüyorlar. Sporda yaptığımız gibi. Ama bu insanlar ters de giyinmişler. Yani pantolonu ellerine tişörtleri bacaklarına giymişler. Çok komik görünüyorlardı."

Boncuk dizmeyi seviyoruz. Parmak kaslarımızın gelişimi içinde çok yararlıymış..





Bu hafta bir gün Billur, Zeynep ve Melike bize misafir oldular.. Önce Ayfer Teyzmizin taa Amerika'dan getirdiği çocuklara özel makyaj takımı ile makyaj (makraj) yaptık..

Sonra dans gösterisi..



Bu hafta ailecek akşam yemeği yemek üzere Lazoli Balıkçısına gittik.





Burası annemizin memleketi olan Karadeniz'e özgü yemek yapan bir yermiş. Yemekler güzeldi. Özellikle Zeynep'in bir büyük balığı tek başına yiyip bitirmesi, annemizi çok duygulandırdı. Deniz daha çok salata yedi.



Sıkıldığımız zamanlarda annemizin getirdiği boya kalemleri ve kağıtlarla resim yaptık, mini laptop'ımız ile oyunlar oynadık..

Evdeki bilgisayarda, babamızın izin verdiği zamanlarda, çeşitli oyunlar oynuyoruz.


Annemiz bize eğitici oyunlar bulmaya çalışıyor. Ama biz eğitici değil eğlenceli oyunları seviyoruz !!!

Yazı yazmak ve okumak bu aralar takıntımız oldu.


Sürekli annemize harfleri-heceleri-kelimeleri soruyoruz. Okuma-yazma için erken olduğunu söylüyor annemiz ama biz hemen şimdi öğrenmek istiyoruz :)

1 yorum:

  1. Adsız29.10.12

    I ωas suggеѕted this web site bу my cοuѕin.
    I аm not ѕurе whether thіs pοst іѕ wrіtten by him as no onе else know ѕuсh detаiled аbout my dіfficulty.

    Үou're incredible! Thanks!
    Feel free to visit my site : mini laptop

    YanıtlaSil