AĞUSTOS AYINDA NELER YAPTIK

1 Ağustos

Çok sevdiğimiz canımız arkadaşımız Emre’nin doğum günü partisine gittik. İyi ki doğdun EMRE :)


Parti boyunca çok güzel oyunlar oynadık..


Emre'nin kardeşi tatlı Belkıs'ı seve seve bitiremedik :)


Bizim aile ile Emre’nin ailesi o kadar iyi anlaşıyoruz ki hiç ayrılmak istemiyoruz..


Akşam Eskrim Kulübünde annemizin arkadaşının düğününe gittik. Gelin çok güzeldi. Biz sürekli dans ettik.

Balonları topladık. Çok eğlendik..

2 Ağustos..
Geceyi anneannemizde geçirdik.. Çünkü evimizin boya-badana-tadilat işleri başladı.

3 Ağustos..

Bu sabah annemiz bizi iş yerine götürdü.. Bize işyerinde neler yaptığını anlattı..

Biz de ona yardım ettik :)

Öğlen tatilinde bizi yemeğe götürdü. Sonra da eve bıraktı. Akşam Kubilay ve Tülin bizim evimize geldiler.. Onlarla bahçede oyunlar oynadık.. Babamız bize pizza söyledi.. Tülin bize çok şık çantalar almış.. Çok beğendik.. Teşekkür ederiz..

4 Ağustos..Annemiz Gülen Teyze'lere kahve içmeye gitti. Eve gelirken Gülen Teyze bizim için süper ötesi elbiseler hediye göndermiş. Çok teşekkürler Gülen Teyze :)

5 Ağustos.. Bu gece KANDİL imiş. Annemiz bize bu gece dileyeceğim tüm dileklerin gerçek olacağını söyledi. Neler dilediğimizi ise sadece Annemize söyledik :)

6-7-8-9 Ağustos..
Boya badana işleri..Hepimiz çok çalıştık, çok yorulduk. Ama evimiz çok çok çok güzel oldu :)

10 Ağustos..
Annemiz bize yeni ve kocaman bir oyun odası hazırladı. Şimdi çok daha keyifli oyunlar oynuyoruz. Kullanmadığımız bir çok eşya, giysi ve oyuncakları arkadaşlarımıza ve ihtiyacı olan tanıdıklarımıza hediye ettik. Annemiz, “dolaplarınız boşalsın ki yenilerini alalım” dedi.

11 Ağustos..

Okul çıkışı annemiz ile birlikte çayyoluna gittik.

Ordaki güzel parklardan birinde coştuk.

Tırmanma merdivenine bir ara Deniz’in ayağı takıldı ve yere düştü. Çok ağladı ama acısını çabuk geçti..

Akşam okul arkadaşımız Can’ın yeni evini görmeye gittik.

Hem evlerini hem sitelerini çok beğendik.

Bütün akşam Mehmet, Can ve Gizem ile bahçede ve evde oyunlar oynadık..

Güle güle oturun Can :)

12 Ağustos..
Babaannemiz ve dedemiz bize geldiler.. Evimizin yeni halini çok beğendiler :)

13 Ağustos..
Okul çıkışı önce drama dersimize gittik. Çıkışta McDonalds’da yemek yedik..Oyun parkında oynadık.. Sonra Tülinlere gidip kudurduk :)Kapanışı Muzaffer Dayılarda yaptık..

14 Ağustos..
Bu akşam gökyüzünde meteor yağmuru izlenecekmiş.. Bizsiz olmaz.. Annem bizi aldı doğruca Ankara Üniversitesi Rasathanesine götürdü..
Orda astronomi eğitimi alan abla ve ağbilerle teleskopa bakıp Jüpiter gezegenini ve onun 2 adet uydusunu gördük..

Sonra bizim kayan yıldızlar sandığımız meteorlarla ilgili çok detaylı bilgiler aldık.. Odamıza asmak için de 2 büyük gökyüzü posteri aldı annemiz.. Ankan anneleri ve çocukları da vardı bulışmada :)Bu geceyi organize eden Tülay Teyze'ye çok teşekkür ederiz :) Çıkışta Ahlatlıbel Tesislerine gidip arkadaşlarımızla oyunlar oynadık.. Gece vakti parkta nasıl kaydırağa binilir, nasıl salıncakla uçulur, annemizin kalbi nasıl hoplatılır bunu öğrendik :)

15 Ağustos..
Dün gece Deniz ilk kez bir arkadaşında kaldı.. Elbetteki bu arkadaş NAZAN :) Zeynep ile annesi sabah birlikte evi topladılar.. Migrosa alışverişe gittiler.. Öğlen arkadaşlarımız gelmeye başladı..

Nazanlar, Ardalar ve Billurlarla bizim bahçede buluşup mangal partisi yaptık..

16 Ağustos ..
Sabah uyanıp annemizin yaptığı nefis kreplerle kahvaltımızı yaptık..

Öğlen Sanatolia Tiyatrosunun yeni sezonun açılışında ilk çocuk oyunu “Sihirli Dünyalar” tiyatrosunu izledik…


Çıkışta Zeynep’in okul Duru ile birlikte Armada AVM’deki çocuk oyun alanında oyunlar oynadık.. Sonra Cepa AVM’deki Joker mağazasından Zeynep Pegasus uçan at, Deniz sihirli pırıltılar oyuncaklarını aldı.. Birlikte McDonald’s da yemek yiyip evimize döndük..

17 Ağustos..
Evde bizbizeydik.. Annemizle birlikte yemek yaptık.. Bahçede ağaçları suladık..Bahçedeki kuşlara su , evdeki balıklara yem verdik :) Annemiz bize köpük banyosu hazırladı.. Çok eğlendik..

18 Ağustos..
Okul çıkışı evimizin çevresindeki tüm bakkal ve marketlerde taze yufka aradık. Eve geldik. Annemiz peynirli börek yaparken biz sosisli sigara böreklerini sardık..Çiğ çiğ yufkalardan yedik :) Sonra annemizin arkadaşı Azer Teyze ile kızı Leyla ve oğlu Aras misafirimiz oldular. Birlikte oyunlar oynadık. Evimizin bahçe duvarına sulu boya ile resim çizdik. Minicik Aras bile resim yaptı !! Leyla’nın bize hediye getirdiği ayakkabılara bayıldık :)Misafirlerimiz gidince annemizle birlikte bankamatiğe gidip para çektik. Sonra migrosa gittik. Denizin canı bebek maması çekti ! Annemiz kırmadı, ona bebekken çok sevdiği mamalardan aldı.. Zeynep ise satranç üzerine bir kitap seçti kendisi için.. Eve geldik. Yeni aldığımız “My first number pairs” ve “Puzzle Sums” adlı oyunları oynadık annemiz ile. Matematiği çok sevdiğimiz için çok kolay geldi bu oyun bize. Toplama ve çıkarma yapmak çok keyifli..Yatmadan önce balıklarımıza yem verdik. Deniz mama yiyeceğim dedi. Annemiz mamasını hazırladı ama pek sevmedi :)

19 Ağustos..
Okul çıkışı koşa koşa eve geldik.. Çünkü aksama misafirlerimiz var..
Hemen sofra kurmaya başladık.. Oyuncaklarımızı topladık. Sonra hem annemizin babamızın arkadaşları hem de bizim arkadaşlarımız evimizi şenlendirdiler. Yine mangal yakıldı.. Selçuk dayımız çok yoruldu :)

Yine oyunlar oynadık..

Gece yarısı oldu ve biz hala uyumak istemiyorduk..

20 Ağustos..
Bu sabah hepimiz geç kaldık.. Gece geç yatınca sabah hepimiz mışıl mışıl uyumuşuz.. Çabuk çabuk hazırlanıp kahvaltımızı yaptık.. Yaşasın bu sabah annemiz bizi okula bıraktı..

21 Ağustos..
Bugun Ramazan'ın ilk günü imiş. Babamız 40 yasinda ve ilk kez bu sene oruc tutuyor.
Tabi biz de cok heyecanlaniyoruz. Evde oldugumuz aksamlar annemizle birlikte iftar sofrasi hazirliyoruz. Sonra TRT 1'i acip ezan okunmasini bekliyoruz. Annemiz de çocukken böyle yaparmış.
İftardan sonra Annesi Filistinli , babası Türk, tatlı mı tatlı minik arkadaşımız Sahra’nın 2 yaş doğum günü partisine katıldık.. Nice yıllara Sahracık :)

22 Ağustos..
Sabah Hayvanat Bahçesine gittik.. Öğleden sonra evimizde bahçe duvarımıza resimler çizdik..Makarna boyadık..

Akşam Kuzey Yıldızı’na gidip Dilara’nın 4 yaş doğum gününün kutladık..

Parti boyunca hem çok eğlendik hem de çok güzel samsun pidelerinden yedik :) Annemiz bizi ilk kez pide yerken gördüğü için çok gururlandı :)

Nice yıllara Dilara..
Parti çıkışı Yıldız Teyzemize gidip kaplumbağacıkları yıkadık..

23 Ağustos..
Bu sabah ailecek havuza gitmek uzere yol ciktik. Ancak evimizde icinde 15 bin cesit havuz kollugu olan posetimizi ara ara bulmadik !!Buyuk olasilikla boya badana zamaninda annemiz öyle güzel kaldırmış ki şimdi hatırlamıyor :) "Neyse yoldan aliriz" dedi babamız. Ancak migros, carrefour, e-bebek akliniza neresi gelirse hic birisinde bir tanecik bile kolluk bulamadik. Daha once aldigimız yedeklerden hic acilmamis bir paker var elimizde ama biz ikiziz ve bize 1 çift kolluk daha lazım.. Bu sırada annemizin aklına Ada'nın annesi Müge Teyze geldi..Zaten nerdeyse onların evinin dibindeydik.. Hemen telefon ettik. Apartmanin onune geldiğimizde Muge Teyze ve Ada pencereden kolluklari bize atmak uzere hazir ve nazir idiler :)Kolluklarımızı kapıp mutlu mesut gittik havuza.. Babamız bakakaldi resmen duruma :) Annemizin arkadaşları çok harika :)

Annemiz bize yeni ve çok süslü bikiniler almış.. Çok beğendik.. Lale Teyze ve Billur da geldi.. Birlikte çok eğlendik.. Önce yüzdük yüzdük sonra bir dolu köfte yedik :) Havuz çıkışı annemizle alışverişe gittik.. Okul için yeni cici bici pijamalar aldık.. Annemize çooook ısrar edip Barbie parmak kızın arkadaşları olan bebeklerden de aldık.. Annemiz bizim neden bu kadar çok Barbie sevdiğimizi anlamıyor.. Panora’da askeri şenlik vardı.. Onları izledik.. Türk bayraklarımızı alıp salladık.. Akşam Gölbaşında Köşk Restoranda arkadaşlarımızla buluşup yemek yedik.. Mogan Parka gidip oyuncaklara bindik.. Eve geldiğimizde mışıl mışıl uyuduk :)

24 Ağustos..
Okul çıkışı önce eve gelip ananemizin gönderdiği içli köfteleri lüplettik.. Sonra kostümlerimizi seçip Levent Ağbimizin Stüdyosunda poz vermeye gittik.

O kadar eğleniyoruz ki fotoğraf çektirirken :) Levent Ağbi ise bizi durdurup çekene kadar mahvoluyor :)Bu arada bu çekimde giydiğimiz gelinlikleri bize doğum günü hdeiyesi olarak alan Tülay halamıza teşekkür ederiz :) Yaklaşık 1 saat süren çekim bitince bu sefer doğruca piyano dersimiz için Kuzen Ezgiye gittik. Yarım saat süre ile dönüşümlü olarak piyano çaldık. “Uç uç böceğim” ve “Daha dün annemizin” şarkılarını çalmaya başladık.. Çıkışta ananemize de uğradık. Orda da afiyetle yoğurt çorbamızı içip evimize döndük..

25 Ağustos..
Annemizn ısrarlarımıza dayanamayarak bize özel araba cd'si hazırlamış. İçinde populer şarkılar var.. Çünkü artık çocuk şarkıları/masalları dinlemekten sıkıldık :(
Okul çıkışı “oyun evi” ne gittik. Taaa Almanya’dan gelen bir müzik eğitmeni bizlerle tanışmak istemiş. Birlikte 1 saat boyunca ritm çalışması yaptık. Sonra annemize ritm duygumuzun çok iyi olduğunu, bu konuda yapılacak olan çalışmalar sayesinde insanın beynini ikiye bölebileceğini, bunun da ilerde çok işimize yarayacağını anlatmış. El parmaklarımıza, bileklerimize ve kollarımıza baktı. Esneklikleri kontrol etti.. Şimdi aldığımız piyano dersinin de oyun şeklinde olmasına rağmen çok faydalı olacağını belirtmiş. Oyunevi çıkışı bu sefer Filika Teyzemiz eşliğinde piyano dersimiz için yine Kuzen Ezgi’ye gittik. Deniz çalışmak istemedi. Zeynep ise keyifle piyano çaldı.. Çıkışta annemiz bizi almaya geldi.. Eve dönüş yolu boyunca Zeynep’in piyanoyu nasıl güzel çaldığı konuşuldu.. Sanırım Deniz biraz kıskandı :)

26 Ağustos..
Okul çıkışı annemizle Migros’a gidip alişverış yaptık. İkimiz de birer tane yeni dergi seçtik. Annemiz de ve için alışveriş yaptı.. Meyve seçerken yardım ettik.. Sonra evimize gelip ailecek akşam yemeğimizi yedik.
Aksam Efes World Cup 8 kapsamındaki Türkiye-Hırvatistan Basketbol çaına gittik.Maç saat 21:00 deydi. Atatürk spor salonunun girişinde annemizin iki elinde bizleri ile gören herkes hayret içindeydi.

Spor salonuna girdiğimizde yer gök inliyordu.Her yer tıklım tıklım izleyici doluydu. Zor bela seyircileri yara yara içeri girebildik.

Maç çok çok çok heyecanlıydı.İlk başta ilerde olmamıza rağmen son peryodda tüm çabalara rağmen yenildik. Ama maç boyunca seyirci tezahurati çok keyifliydi. Biz ilk kez basketbol maçı izleyen çocuklar olarak Çok keyif aldık. "Türkiye" diye bagrdik…"oleyyy" diye sevindik.. Çevremizde oturan tüm izleyiciler bize hayran kaldı :)

Hatta maç bitip yenildiğimizde annemizi bile teselli ettik..Aralardaki ponpon kızların gösterilerine ayrıca bayıldık tabi..

27 Ağustos..

Bütün akşam bahçede apartmandaki arkadaşlarımızla oyunlar oynadık. Oyuncak hayvanlarla çiftlik kurduk. Annemiz ameliyat olan Nevin teyzemizi ziyarete gittiği için biz akşamı babamızla geçirdik..

28 Ağustos
Bugun annemiz bizi okuldan erken aldı.

Armada AVM'de Ramazan Sokağı kurulmuş..

Önce Karagöz ve Hacıvat'ın Gölge Oyunu'nu izledik.

Gülmekten bayıldık.. Sonra Hakan Arısoy'dan Kukla Gösterisi izledik..

Hayran Olduk..

Pamuk şeker yedik :)

En sonunda da eğlenceli yarışmalara katıldık.. Şarkı eşliğinde şapka oyunu oynadık.. Süpriz hediyeler kazandık.. Akşam komuşumun oğlu Berksu geldi..Odamız için Bratz çıkartmalar almışlar bize hediye.. Çok sevindik..

29 Ağustos
Sabah erkenden kalktık. Kahvaltıya Dilara ve Duru arkadaşlarımız geldiler. Birlikte oyunlar oynadık. Annemizin yaptığı krepleri yedik. Öğleden sonra annemizin arkadaşı Cenk Amca ve kızı Ece elif geldiler.

Birlikte Türkiye-İngiltere basketbol maçını izlemeye gittik.

Maçı biz kazandık. Elimizde Türk Bayraklarını sallaya sallaya evimize geldik.

Akşam üstü "Cengizhan Parkı"na gittik.

Biz bu parkı yeni keşfettik ve çok beğendik.

Akşam ise Urfalı Hacı Mehmet'te iftara gittik. Biz oyun salonunda deli gibi oyunlar oynadık.. Hediyelerimizi alıp evimize geldik. Lale Teyze ve Billur da bize geldiler..

Annelerimize tiyatro gösterisi yaptık..

30 Ağustos
Bugun Zafer Bayramı.. Evimizin penceresine Bayrağımızı astık. Kahvaltımızı yaparken televizyondan törenleri izledik. Annemiz bize Kurtuluş Savaşını anlattı.

Öğlen Edok'da Kır Gazinosunda idik.

Nefis pideler yedik.

Çocuk parkında oynadık.

Ama hava o kadar sıcaktı ki kendimizi Bowling Salonuna attık.


Billur ve Zeynep Abla ile bowling oynadık.

Kazananlara annemiz dondurma ısmarladı :)

Öğleden sonra önce Piyano dersimize gittik.

Öğretmenimiz Kuzen Ezgi bize 2 adet Fur Real Friends Dalmaçyalı Köpek almış. O kadar tatlılar ki.. Bu minicik bebek köpeklerin sırtını okşadığınızda kuyruğunu sallıyor, gözlerini açıp kapatıyor ve de havlıyor :) Derslerimizde çok uyumlu olduğumuzu için bu hediyeleri almış bize kuzenimiz. Çok teşekkür ederiz :) İftara annanemize gittik. Yine içli köfteleri lüplettik. Hatta yiyemediklerimizi paket edip eve götürdük :)

Evimize dönerken Altınpark'a uğradık. Orda da Ramazan şenlikleri varmış.

Biz minik bir lunapark turu yapıp evimize geldik.

31 Ağustos
Okul çıkışı koşa koşa eve geldik. Çünkü eski yardımcılarımızdan Güzel Abla bize misafir olacak. Sarıldık öpüştük. Birlikte yemek yedik. Kurabiye yaptık. Parka gittik. Onu çok özlüyoruz. Oda biziçok özlüyor. Haftada 1 kere de olsa bize geliyor :) Sonra Nimet Teyze ve Nazan arkadaşımız da geldi :) Onları da 10 gündür görmemiştik. Çok özlemişiz. Birlikte çok iyi vakit geçirdik :)

Güle Güle Ağustos Ayı. Biz Ağustos böcekleri için verimli bir aydı :)

Bu ay neler aldık..
Kendimize…
Sim makinesi Glitterator
Pegasus Sihirli At (Kocaman bir peluş at )
Masallarla Satranç Kitabi
Kutu oyunu…My first number pairs
Kutu oyunu…Puzzle Sums
2’ser tane bikini..Toyiki de %50 indirim vardı..
Süslü püslü okul pijamasi..
Barbie parmak kız arkadaşları
2 adet Kaşif Dora çocuk dergisi

Annemize..
Suzan Kardeş / Makyaj Odası Şarkıları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder